Nedělní obídek
1 kg jehněčí krkovice bez kosti
2 lžičky rozmarýnu
sůl voda na podlitá
2 lžíce olivového oleje
600g mraženého špenátu
česnek dle chuti
1 vejce
sůl
4 rohlíky
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek kyšky nebo mléka
sůl
2 vejce
Maso promícháme s olejem, rozmarýnem, osolíme a podlijeme vodou, pečeme 3,5 hod na 200°C. Na knedlíky namočíme nalámané rohlíka do kyšky nebo mléka, pak přidáme vejce, sůl, mouku a popřípadě trochu vody , aby vznikla hustší konzistence. Nandáme do hrnků vymazaných sádlem nebo olejem. vaříme 30 min v hrnci naplněném vodou , do 3/4 výšky hrnků. Připrave špenát v kastrůlku s přidáním česneku, soli a zasmahneme jedním vejcem.
Náhledy fotografií ze složky Jehněčí krkovička , kndedlík z hrnečku a špenát